Spring til indhold

Valg til de grønlandske kommunalbestyrelser og menighedsrepræsentationer d. 4. April 2017

16.01.2017  07:46
Der afholdes valg til de grønlandske kommunalbestyrelser og menighedsrepræsentationer tirsdag den 4. april 2017.

Statsborgere, som er opstillet på valglisten og som er berettiget til at stemme til de grønlandske kommunalbestyrelser og menighedsrepræsentationer den 4. april 2017, kan brevstemme på Danmarks ambassade i Tokyo eller på et af de danske konsulater i Japan.

Der skal medbringes billed-ID ved stemmeafgivelsen.

Vær opmærksom på at afgive brevstemme i så god tid at brevstemmen vil være modtaget i kommunen på valgdagen senest kl. 20.00 dansk tid. Det er stemmeafgivers eget ansvar at afgive stemme i tilstrækkelig tid til at stemmen kan nå med almindelig postforsendelse fra Japan til Grønland.

Der kan stemmes på ambassaden uden tidsbestilling på hverdage mellem 9:30 og 11:30 samt mellem 13:30 og 16:30, dog ikke på ambassadens lukkedage: http://japan.um.dk/da/om-os/lukkedage/.

Bemærk at der kan være ventetid på op til en halv time hvis man møder på ambassaden uden tidsbestilling. Hvis man ønsker at bestille tid, skal dette ske mindst en uge i forvejen på e-mail til tyoambcon@um.dk, hvor man skal oplyse mindst to ønskede dage og tidspunkter for afgivelse af brevstemme. Tidsbestilling har fundet sted når ambassaden har givet skriftlig bekræftelse pr. e-mail.

Ønsker man at afgive brevstemme på et konsulat, skal der altid ske tidsbestilling på forhånd. Dette sker ved at meddele ambassaden på tyoambcon@um.dk hvilket konsulat man ønsker at afgive brevstemme. Dette skal oplyses mindst en uge i forvejen. Når ambassaden har givet skriftlig bekræftelse, kontakter man konsulatet direkte for tidsbestilling: http://japan.um.dk/da/rejse-og-ophold/danske-konsulater/.

Det er den enkelte borgers eget ansvar at sikre sig at være stemmeberettiget, at afgive brevstemme i tide, at kende egen adresse samt at kende postnummer og postdistrikt på det valgsted hvortil brevstemmen skal sendes. Alle disse forhold skal være på plads på stemmeafgivelsestidspunktet, og borgeren skal selv udfylde oplysningerne.

Borgere som har spørgsmål vedrørende valget skal kontakte deres hjemkommune i Grønland. Ambassaden og de danske konsulater i Japan kan ikke vejlede om valget. Ambassaden og konsulater kan ikke assistere med at undersøge om borgeren er stemmeberettiget, registrere borgeren til at stemme, eller undersøge hvilke adresseoplysninger som skal påføres stemmematerialet, og ej heller undersøge navn og adresse for modtagerkommunen i Grønland.

Lovgivning om valg i Grønland findes her:
Inatsisartutlov nr. 27 af 28. november 2016 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer
Link: http://lovgivning.gl/lov?rid={FD0F2482-3B37-4303-8A15-8AA6F21A3F4D}