Spring til indhold

Velkommen til Danmarks ambassade i Tokyo

Gateway to the Future

Et travlt år her på ambassaden er ved at være slut.

2017 er året, hvor vi har fejret 150-året for etableringen af de diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark, og det har været med stor succes. Jubilæet er fejret fra Okinawa i syd til Hokkaido i nord med mere end 200 events store som små. Med jubilæet har det dansk-japanske forhold nået nye højder.

Som en del af jubilæet fik vi i efteråret fornemt besøg. Det danske kronprinsepar besøgte Japan i oktober sammen med 55 danske virksomheder og hele 4 ministre – et besøg i en størrelsesorden vi aldrig har set før i Japan. Målet var at fremme dansk eksport til Japan, og dette lykkedes.  Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle for et yderst vellykket besøg, som har været med til at styrke det strategiske partnerskab mellem Japan og Danmark og som dermed har skabt en gateway til fremtiden.

Ligeledes er det i høj grad værd at nævne, at Japan og EU i år har opnået politisk enighed om en vidtgående frihandelsaftale. Den vil skabe endnu større grobund for danske virksomheder i Japan.

Vi ser nu frem mod 2020 og OL i Tokyo, hvor vi vil arbejde på at gentage successen med at promovere dansk erhverv, kultur, sport og turisme, som blev set i Rio i 2016.

Vores planlægning og langsigtede planer ændrer dog ikke på, at vi er danskernes repræsentant herovre og altid kun et kald væk. Vi ser frem til et tæt og positivt samarbejde politisk, økonomisk, kulturelt og kommercielt.

Vi glæder os, og husk vi er til for jeres skyld.

Freddy Svane
Danmarks ambassadør i Japan

""