Spring til indhold

Praktik

Ambassaden søger hvert semester en praktikant til hvert af følgende områder:

• Fødevarer og landbrug
• Handel og eksport 
• Media & Branding Denmark 
• Politik

Du kan læse om de enkelte områder ved at klikke rundt i menuen til venstre. Praktisk information om ansøgningsprocedure og generelle vilkår i forbindelse med et praktikophold kan du finde nedenfor.

Hvorfor praktik på Den Danske Ambassade i Tokyo?

Et praktikophold på Den Danske Ambassade i Tokyo vil styrke dig både fagligt og personligt.
Som praktikant på ambassaden bliver du en aktiv del af medarbejderstaben og får indblik i, hvordan den danske udenrigstjeneste fungerer i praksis.

Et praktikforløb på ambassaden er en oplagt mulighed for at få bragt dine faglige kompetencer i spil i praksis. Ud over de professionelle udfordringer får du en masse personlig erfaring, som du kan bruge i din videre uddannelse, og når du senere skal søge job.  

Som praktikant vil du opleve, at du får et helt særligt forhold til den by, du opholder dig i. Det gælder i allerhøjeste grad også for Tokyo. Byen er med sine 13 mio. indbyggere og rige kulturliv et utroligt spændende sted at arbejde og opholde sig som praktikant.

Vilkår for ansøgere

For at komme i betragtning som praktikant skal du være enten dansk statsborger eller have en længerevarende fast tilknytning til Danmark. Både før og under opholdet skal du være tilmeldt et studie på en højere læreanstalt i Danmark eller i udlandet.

Ambassaden beskæftiger både japanske og danske medarbejdere, men det fælles arbejdssprog er engelsk. Kendskab til japansk vil dog være en betydelig fordel.

Praktikperioden er 5-6 måneder i efterårssemesteret og løber fra 1. august/1. september til og med 31. januar (startdatoen aftales individuelt).
I forårssemesteret er perioden 6 måneder og løber fra 1. februar til og med 31. juli.

Praktikken er ulønnet, men der gives et mindre tilskud til kost, logi og sygeforsikring på op til 4.000 kr. om måneden for dokumenterede udgifter, eller det fulde beløb på 4000 kr. hvis praktikanten ikke modtager SU. Ud over dette tilskud skal du som praktikant være indstillet på selv at organisere og finansiere ophold og rejseomkostninger.

Ansøgninger

Ansøgninger til Media & Branding Denmark og handelsafdelingen skal skrives på engelsk. Ansøgninger til den politiske afdeling samt landbrugsafdelingen bedes udfærdiget på dansk. Man må gerne søge praktikstillinger i mere end én af ambassadens afdelinger.

Ansøgninger sendes per e-mail som skrives på engelsk til: tyoamb@um.dk med emnet: "Application for internship - name of applicant - name of department".

Ansøgningsfristen for forårspraktikperioden (1. februar – 31. juli) er den 1. september.
For efterårsperioden (1. august/1. september (startdatoen aftales individuelt) – 31. januar) er ansøgningsfristen den 1. marts.

Ansøgningen bør fokusere på følgende:
• Hvordan kan du bidrage til ambassadens/afdelingens arbejde
• Hvorfor skal vi vælge dig frem for de andre ansøgere
• Din motivation for at ansøge

Har du spørgsmål, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte ambassaden. Send en e-mail (på engelsk) til tyoamb@um.dk eller praktikvejlederen på det relevante område.

Kontakt: