Spring til indhold

Hvis uheldet er ude

Hvis du mister penge, personlige papirer eller udsættes for en ulykke mens du er i Japan, kan du læse mere om hvad du bør gøre på denne side.

Personlige ejendele

Ved tyveri af pas, kørekort, bil eller andet, skal der optages politirapport (tonantodoke). Har du fået stjålet dit pas, kan du mod gebyr og med politianmeldelse under særlige omstændigheder få udstedt et midlertidigt pas på ambassaden eller et af de danske konsulater. Se liste over danske konsulater i Japan i menuen til venstre.

Ambassaden og konsulaterne kan ikke udstede midlertidige kørekort. Får man stjålet sit kørekort, skal man henvende sig til politiet og få optaget en politirapport.

Penge

Mister man kredit- eller hævekort, underrettes kortudstederen med henblik på spærring og eventuelt udstedelse af nyt kort.
Overførsel af penge til Japan er vanskeligt, idet man normalt skal have adgang til en konto i et japansk pengeinstitut for at få overført penge til Japan fra udlandet. Det er ambassaden bekendt dog p.t. muligt  at benytte Western Union til overførsel af penge til Japan. Man kan ikke komme hjem på ambassadens regning, men i nødstilfælde og mod gebyr kan ambassaden eller konsulaterne være behjælpelig med overførsel af penge fra Danmark til Japan.

Ulykker

I tilfælde af sygdom og ulykker som kræver lægebehandling eller hospitalsindlæggelse, kan der hentes information om hospitaler i Japan med engelsktalende personale her. Se også linket fra Expat’s Guide nedenfor.

Udenrigsministeriet har udenfor ambassadernes kontortider etableret en vagtordning med henblik på at bistå nødstedte danskere. Ved opringning til ambassadens hovednummer +81 (0)3 3496 3001 kan der viderestilles til vagthavende i København.

Der gøres opmærksom på, at der i de fleste bistandssager skal betales gebyr jf. Udenrigsministeriets gebyrregler. Gebyret er forhøjet udenfor kontortid. For mere information herom, klik på linket nedenfor.

Besiddelse af narkotiske stoffer

Der er hårde straffe for narkotikaforbrydelser i Japan. Ambassaden skal på det kraftigste advare rejsende og herboende danskere mod at være i besiddelse af narkotiske stoffer. Besiddelse af selv meget små mængder narkotika (inkl. marihuana) kan medføre fængselsstraf samt udvisning.

For mere information om bl.a. bistand til fængslede og udgifter i forbindelse med fængsling.

Kontakt:

Den konsulære sektion
Email:
tyoambcon@um.dk