Spring til indhold

Naturkatastrofer

Det anbefales at man sætter sig godt ind i forholdsreglerne for, hvad man skal gøre, hvis en naturkatastrofe rammer Japan. Via undermenuen til venstre på siden kan du læse ambassadens råd og vigtige informationer i forbindelse med naturkatastrofer.

Forholdsregler

I Japan opererer man med en række forskellige lokale forholdsregler mod forskellige typer naturkatastrofer. Disse forholdsregler varetages af forskellige lokale eller nationale instanser. Det tilrådes at besøgende til Japan på forhånd sætter sig ind i forholdsreglerne på de lokale og nationale japanske myndigheders hjemmesider.

Tokyo Metropolitan Government (TMG) holder en årlig øvelse i katastrofeforebyggelse for udlændinge. Link til øvelsen for 2018 findes på TMGs hjemmeside.

Link til hovedside for Tokyo Metropolitan Government. Link til TMGs webside om katastrofeforebyggelse.

Det meste af TMGs generelle information om katastrofeforebyggelse er nyttigt uanset om man selv bor i Tokyo. Bor man udenfor Tokyo bør man dog også opsøge information fra sit præfektur eller sin kommune, for at sætte sig ind i de konkrete lokale tiltag til katastrofeforebyggelse. 

Læs mere om forholdsregler for de enkelte typer katastrofer i menuen til venstre.

Registrer dig på danskerlisten

Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte danskere i udlandet i en krisesituation. Læs mere og registrer dig på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Information om katastrofen når den indtræffer

I alle tilfælde af naturkatastrofer i Japan, opfordrer ambassaden til at man tænder for fjernsynets kanal 1 (NHK) eller radioen (ligeledes NHK), samt til at følge instrukserne som her gives. Nyheder på engelsk fra NHK, samt information om radio og TV findes på NHKs hjemmeside.

Det japanske Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Tourism (MLIT) tilbyder en engelsksproget smartphone app kaldet Safety Tips, som kan sende push-meddelelser med advarsler om jordskælv og tsunami i Japan. Information findes på MLITs website.

Kontakt til pårørende i Japan

TMGs hjemmeside findes information om services som hjælper pårørende i de ramte områder at komme i kontakt med hinanden.

Kontakt til pårørende i Danmark

Dernæst opfordres alle som befinder sig, eller for nylig har befundet sig, i nærheden af det ramte område, at kontakte deres pårørende i Danmark og oplyse hvis man er i god behold. Sociale medier har erfaringsmæssigt vist sig som en god platform at sprede budskabet hurtigt.

En meget stor del af Udenrigsministeriets ressourcer i forbindelse med en naturkatastrofe i udlandet optages af kontakt fra bekymrede pårørende. Hvis man så hurtigt som muligt kontakter sine pårørende og oplyser at man er i god behold, kan man dermed medvirke til at de som måtte være i nød i det ramte område, hurtigst muligt kan få den hjælp de har brug for.

Kontakt: