Spring til indhold

Ambassadens beredskab

I tilfælde af et alvorligt jordskælv i Tokyo-området vil ambassaden blive bemandet døgnet rundt med henblik på at bistå danskere og opretholde kommunikationslinjer til Danmark. Er ambassaden sat ud af funktion, vil en medarbejder blive stationeret i nærheden.

Kontakt til pårørende

Alle danskere som er i god behold efter en katastrofe opfordres til at underrette deres pårørende så hurtigt som muligt. Sociale medier er en god platform til at give hurtig besked til mange.

Kontakt til ambassaden for danskere i nød

Er man i nød og har brug for hjælp, eller kan man ikke komme i kontakt med sine pårørende, bør man kontakte ambassaden hurtigst muligt. Oplysningerne rapporteres til Udenrigsministeriet i København. Hvis man har tilmeldt sig Danskerlisten lettes muligheden for at matche henvendelser fra danskere i Japan med henvendelser fra pårørende i Danmark.

Ambassaden kan kontaktes via hovedlinjen +81 (0)3 3496 3001.

Hvis man er i nød og kan man ikke komme i kontakt med den danske ambassade, kan der ske henvendelse til enhver EU-ambassade, som er forpligtet til at hjælpe og således kan underrette den danske ambassade efterfølgende. For at lette en eventuel eftersøgningsaktion og gøre denne mere effektiv, opfordres alle danskere som opholder sig i Japan til at tilmelde sig Danskerlisten.

Information til pårørende fra Udenrigsministeriet

I tilfælde af et alvorligt jordskælv eller en anden katastrofe af større omfang, vil forsiden på Udenrigsministeriets hjemmeside um.dk blive udskiftet med en ”katastrofeforside”. Denne vil indeholde information om katastrofen og kan håndtere et stort antal besøgende dagligt. Her og gennem dagspressen vil der blive oplyst et telefonnummer til en katastrofe-hotline, hvor særlige medarbejdere fra Udenrigsministeriet kan svare på spørgsmål fra pårørende i Danmark. Pårørende i Danmark bedes således henvende sig til Udenrigsministeriet, mens danskere i Japan bedes henvende sig til ambassaden.

Disaster Prevention Drill / Katastrofeøvelser

Den 1. september afholdes hvert år en officiel katastrofeøvelse ”Disaster Prevention Drill” over hele Japan. Datoen er ikke tilfældig. Den 1. september 1923 ramte, hvad der senere er blevet kaldt ”the Great Kanto Earthquake”, Tokyo-området. 140.000 mennesker mistede livet.

Det opfordres til at deltage aktivt i denne øvelse. For nærmere informationer om øvelsen, kan man henvende sig til sit lokale kommunekontor (ward office).

Link til Tokyo Metropolitan Government disaster prevention website: http://www.bousai.metro.tokyo.jp/foreign/english/