Spring til indhold

Attester og certifikater

Attestation af underskrift /  "Certificate of Signature"

Attestation af underskrift,  "Certificate of Signature", anvendes i visse tilfælde ved afgivelse af underskrift i Japan, f.eks. ved indgåelse af kontrakter, når underskriveren ikke har et personligt stempel (jitsuin/実印) registreret hos de japanske myndigheder.

Attesten udstedes af ambassaden i Tokyo samt på de danske honorære konsulater i Japan. Attesten udstedes til borgere i Danmark, samt i visse tilfælde udlændinge som er ansat i danske virksomheder.

Attesten udstedes ved personligt fremmøde og kræver forudgående aftale.

For aftale på ambassaden, venligst skriv til tyoambcon@um.dk og oplys foretrukne dage og tider til personligt fremmøde. Tider kan lægges på hverdage undtaget japanske helligdage mellem 9:30-11:30 og 13:30-16:00. Ambassaden bekræfter aftalen pr. e-mail og anviser en tid så tæt som muligt på det ønskede.

For aftale på et konsulat, venligst kontakt konsulatet direkte. Kontaktinformation findes på denne side: http://japan.um.dk/da/rejse-og-ophold/danske-konsulater/.

På dagen for fremmødet medbringes pas samt gebyr som betales kontant og i lige penge. For gebyrbeløb, se linjen "NemID, certificater etc." på ambassadens gebyrside: http://japan.um.dk/da/rejse-og-ophold/gebyrer/.

Attesten udleveres med det samme, og ekspeditionen tager op til 30 minutter.

Bemærk: Der påføres ikke adresse på attesten. Hvis der kræves dokumentation for underskriverens bopæl, anbefaler ambassaden følgende:

Ved bopæl i Danmark: Kontakt den danske bopælskommune og få en bopælsattest udstedt på engelsk. Bopælsattesten skal efter ambassadens erfaring altid legaliseres for at den japanske modtager accepterer attestens gyldighed.

Legalisering skal foretages af Legaliseringskontoret i Udenrigsministeriet i Danmark. Læs mere om legalisering på denne side: http://japan.um.dk/da/rejse-og-ophold/laengere-ophold/legalisering-af-dokumenter/.

Ved bopæl i Japan: Spørg modtageren hvad som kræves. Den mest almindeligt anvendte attest til dokumentation af bopæl i Japan er "Certificate of Residence" (juuminhyou/住民票) som udstedes af den japanske bopælskommune.

 

//