Spring til indhold

Ambassadørens velkomsthilsen

04.11.2015  06:32

Det fornyede gensyn med Japan giver tro på, at Japan er vej frem økonomisk. Ikke mindst aftalen mellem 12 stillehavslande (det sålkaldte TPP Trans-Pacific Partnership) bør betyde nye muligheder for en voksende samhandel. Nu afventer vi så en hurtig færdiggørelse af aftalen mellem Japan og EU.

I de første par måneder har jeg og ambassadens dygtige medarbejdere besøgt mange herværende danske virksomheder. Dejligt at se deres store og konstante indsats for at skabe vækst og beskæftigelse med udgangspunkt i konkurrencedygtige produkter og serviceydelser.

En særlig positiv overraskelse har det været at se den omfattende japanske interesse for det arktiske, herunder især for Grønland. Et japansk forskerhold har netop besøgt Grønland og indgået en samarbejdsaftale. De stærke bånd er blevet styrket ikke mindst takket være en markant politisk interesse herfor i det officielle Japan. Det er indledningen til et omfattende samarbejde fremadrettet.

Besøget i Higashimatsushima bekræftede, at man på trods af de store tab og ofre som byens befolkning led under tsunamien i 2011, alligevel har været i stand til at genopbygge og skabe nye ramme for lokalbefolkningens fremtidige virke. Higashimatsushima og Danmark har et specielt forhold, idet H.K.H. Kronprins Frederik var den første som aflagde byen et besøg efter tsunamien.  

Min hustru Lise Frederiksen og jeg har allerede budt mange gæster ind til mange forskellige arrangementer i Danmarks flotte residens i Tokyo. Danskere, japanere, politikere, forretningsfolk kommer og går – alle med det formål at styrke samarbejdet.

I de kommende måneder vil vi have stor fokus på at skabe grundlag for en øget indsats for at  bidrage til den japanske regerings strategiske indsats omkring kvinders rolle. Målet er at få inddraget japanske kvinder endnu mere i alle dele af det japanske samfund. Her kan Danmark komme med et værdifuldt indspark.

Den 5. december åbner ambassaden igen dørene for det traditionsrige julearrangement, hvor alle danskere og dansk interesserede får lejlighed til at hygge efter de bedste danske jule traditioner.

Følg desuden med i vores arbejde på ambassadens facebook* og twitter, samt på min private twitter profil.

Også din ambassadør

Freddy

 

*findes ligeledes på japanskSeneste nyt

    Se alle