Spring til indhold

Jubilæumsåret 2017

21.12.2016  06:39

Kære alle,

Snart skriver vi 2017 i vores kalender. Det gør vi også i vores dansk-japanske kalender, som allerede er fyldt med spændende begivenheder, da vi skal fejre 150-året for oprettelsen af diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark. I 1867 underskrev Danmark og Japan den første frihandelsaftale, og nu i 2017 forventer vi, at EU og Japan bliver enige om storbroderen til vores aftale.

Vort samarbejde over de 150 år har bidraget til markante gevinster for vores to lande og vores befolkninger. Vækst, beskæftigelse og innovation har skabt omfattende resultater. Der går en lige linje fra Store Nordiske Telegrafselskabs åbning af telegrafforbindelsen i 1871 til SAS’ åbning af den første direkte flyrute mellem Asien og Europa i 1957 – en tur, der gik over Nordpolen. Dansk og japansk samarbejde har sat historiske milepæle. Vi er godt i gang med de næste 150 år, hvor nye innovative teknologier vil styrke forbindelserne mellem Danmark og Japan.

Samarbejdet vil denne gang få særlig fokus på at udvikle globale løsninger, der kan sælges på verdensmarkederne. Vores nye styrkede relationer vil være BornGlobal, BornCreative samt BornDigital.

De menneskelige relationer vil også blive styrket næste år. Snart vil dansk fodboldkultur blive rullet ud i Japan med fokus på ”active ageing”. Dansk livskraft og -kvalitet vil smelte sammen med japansk innovation og teknologi.

Hele ambassaden står til din rådighed. Også vores robotter, Orihime, Telenoid og Pepper er med på holdet.

De rød-hvide farver vil blafre i vinden.

 Seneste nyt

    Se alle