Spring til indhold

Den flygtige kirsebærsæson skaber vores sammenhold mellem Japan og Danmark

18.04.2017  10:21

150 års jubilæet blomstrer i takt med blomstringen af kirsebærblomsterne i Japan.

Det japanske forår er skudt i gang med blomstringen er af flere tusinder kirsebærtræer i hele Japan. Sakura.

Det bliver fejret med ”Hanami”, hvor japanere – unge som gamle mødes under de rød/hvide blomster for at nyde hinandens selskab og nyde synet af den flygtige blomstring af kirsebærblomsterne. På godt dansk kan man sige, at japanerne benytter disse dage til at hygge sig. For foden af ambassaden ligger floden Meguro River. En uge om året valfarter folk til floden for at nyde kirsebærtræernes hvide skyer af blomster over vandet.

I år synes blomstringen af kirsebærblomsterne til at virke endnu smukkere og vigtigere at nyde synet af. De rød/hvide farver, der beklæder Japan i april symboliserer en særlig hilsen til Danmark og Japan i anledning af vores 150 års jubilæum for diplomatiske relationer. Når jeg går under blomsterne tænker jeg på vores lange relation og, hvordan vi allerede nu er godt i gang med at bygge videre på den i fremtiden.

Over 70 begivenheder fordelt i hele Japan har allerede til formål at fejre vores to landes jubilæum. Og der kommer flere begivenheder til hver dag. Jeg er taknemmelig for hver og en arrangør, der har valgt at fejre vores to nationers 150 års venskab sammen med os med lige præcis deres begivenhed.

Og selvom Danmark og Japan er flere 1000 kilometer væk fra hinanden er vi stadig tætte. Ligesom her bliver kirsebærblomsterne fejret med en Sakura Festival i Langelinie Park i slutningen af april.

Mens vi i 2017 fejrer vores 150 års jubilæum for diplomatiske relationer mellem Japan og Danmark, så fejrer Japan hvert år deres Sakura. Når vi kigger mod fremtiden, så håber jeg at se de næste 150 år blive en Sakura i vores dansk-japanske forhold – der hvert år får lov til at blomstre og vokse sig smukkere og stærkere.

 

- Ambassadør Freddy Svane

 Seneste nyt

    Se alle