Gå til indhold

COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Japan.
Senest opdateret 19.05.2023 kl. 14:18 JST

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejseregler

Japan har ikke længere krav om karantæne, test, eller fremvisning af vaccinations certifikat for personer, der kommer til Japan. Læs mere om indrejse her: https://www.digital.go.jp/en/services/visit_japan_web-en/.

Yderligere spørgsmål vedrørende indrejse og visumansøgning til Japan bør stilles til den japanske ambassade i Danmark: https://www.dk.emb-japan.go.jp/itprtop_en/index.html

 

Coronapas

Der er ikke krav om coronapas ved indrejse til Japan.

Læs mere om coronapasset på coronasmitte.dk: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas.

 

Regler for personer i transit

Der er ingen COVID-19-relaterede krav til rejsende i transit.

Vær dog opmærksom på, at du kan blive bedt om at fremvise eventuel nødvendig dokumentation til brug for indrejse i destinationslandet. 

Hvis du er i tvivl, forhør dig hos dit flyselskab. 

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-til-erhvervsrejser/

Læs om rejseregler og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejseregler for erhvervsrejsende

Der gælder de samme indrejseregler for erhvervsrejsende i Japan, som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejserestriktioner”.

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.
For at holde dig opdateret om lokale regler, så bør du undersøge reglerne hos de lokale myndigheder.

Mundbind

Der er ikke længere krav om brug af mundbind i Japan. Enkelte steder (klinikker, hospitaler, butikker, restauranter mv.) kan dog fortsat bede deres besøgende om at bruge mundbund.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden på [email protected] eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.   

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.  

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler. 

Der er visumfrihed for danske borgere der indrejser på korte ophold til Japan (op til 90 dage). 

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider:

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:

Vaccine information:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Japan.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Tokyo på mail [email protected].

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade udenrigsministeriets app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Japan, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via udenrigsministeriets hjemmeside.

Hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.