Gå til indhold

COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Japan.
Senest opdateret 22.03.2023 kl. 15:39 JST

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejseregler

Danskere kan fra d. 11. oktober 2022 igen indrejse visumfrit til Japan som turist eller på forretningsrejse i op til 90 dage. 

Der er fortsat krav om visum til studier og arbejde (både ophold under og over 90 dage), som det også var tilfældet før indrejserestriktionerne pga. COVID-19.  

Det er et krav at alle rejsende før indrejse til Japan skal registrere sig via Visit Japan Web til brug for karantæneprocedure i ankomstlufthavnen. Registreringen skal gennemføres mindst 6 timer før indrejse (Fast Track): https://www.hco.mhlw.go.jp/en/#news.

Ambassaden anbefaler, at man læser de generelle informationer på de japanske sundhedsmyndigheders hjemmeside, som beskriver indrejsereglerne til Japan: https://www.mhlw.go.jp/stf/covid-19/bordercontrol.html.

(Krav om ERFS registrering er bortfaldet sammen med ophævelse af visumkravet.)

 

Vaccinerede rejsende (gældende for rejsende fra Danmark)

 • Rejsende, som er færdigvaccinerede med 3. stik (boostervaccine) er undtaget krav om negativ corona test før afrejse. (Testen kaldes ”pre-departure test” på engelsk).

 • Rejsende skal uploade deres vaccinationscertifikat til Visit Japan Web før afrejse.

 • Krydsvacciner accepteres, når alle stik er foretaget med godkendte vacciner.

For mere information om vaccinationscertifikat og godkendte vacciner, venligst se:

Tidligere smittede rejsende
 • Rejsende, som er tidligere smittede er IKKE undtaget indrejsereglerne til Japan. Tidligere smittede skal følge de samme regler som vaccinerede hvis de har fået 3. stik, eller som ikke-vaccinerede, hvis de ikke har fået 3. stik.

Hverken vaccineret eller tidligere smittet 

 • Rejsende, som ikke er vaccineret eller som ikke har modtaget 3. stik, skal kunne fremvise dokumentation for en negativ coronatest (”pre-departure test”). Testen skal være taget inden for 72 timer før afrejse til Japan og skal uploades til Visit Japan Web.
 • Bemærk at der stilles særlige krav fra de japanske myndigheder til typen af den negative coronatest. Man bør derfor undersøge om testcentret lever op til kravene.
  Information angående testtype findes på MHLWs hjemmeside: https://www.mhlw.go.jp/stf/covid-19/border_test.html#h2_free4.
  Den japanske ambassade i Danmark nævner også på deres hjemmeside tilgængelige testcentre i Danmark: https://www.dk.emb-japan.go.jp/itpr_en/covid-19.html.

For mere information om test før indrejse ("pre-departure test"), se det japanske sundhedsministeries hjemmeside: https://www.mhlw.go.jp/stf/covid-19/border_test.html.

Regler for børn 

 • Børn under 18 år, som rejser med forældre eller værge, er undtaget krav om vaccinecertifikat, hvis medrejsende forældre eller værge opfylder kravene til vaccination.
 • For børn under 18 år, som rejser alene, eller som rejser med forældre eller værge, som ikke opfylder kravene til vaccinecertifikat, gælder de samme regler som for voksne.
 • Børn skal også registreres på Visit Japan Web. Hvis barnet ikke selv kan registrere sig, kan registreringen fortages af et medfølgende familiemedlem. 

Yderligere spørgsmål vedrørende indrejse og visumansøgning til Japan bør stilles til den japanske ambassade i Danmark: https://www.dk.emb-japan.go.jp/itprtop_en/index.html

 

Coronapas

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation for testresultat og vaccination, men IKKE for immunitet efter tidligere smitte.

Læs mere om coronapasset på coronasmitte.dk: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas.

 

Regler for personer i transit

Der er ingen COVID-19-relaterede krav til rejsende i transit, så længe de rejsende ikke indrejser i Japan og transitten sker i den samme lufthavn og uden behov for overnatning.

Vær dog opmærksom på, at du kan blive bedt om at fremvise eventuel nødvendig dokumentation til brug for indrejse i destinationslandet. 

Hvis du er i tvivl, forhør dig hos dit flyselskab. 

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-til-erhvervsrejser/

Læs om rejseregler og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejseregler for erhvervsrejsende

Der gælder de samme indrejseregler for erhvervsrejsende i Japan, som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejserestriktioner”.

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.
For at holde dig opdateret om lokale regler, så bør du undersøge reglerne hos de lokale myndigheder.

Mundbind

Der er fortsat krav om at bære mundbind indendørs langt de fleste steder i Japan. Der er ikke påbud om brug af mundbind udendørs, men anvendelsen er fortsat meget udbredt. Den japanske befolkning følger i stor udstrækning de japanske myndigheders vejledende råd, at det ikke er nødvendigt at bære mundbind, selv om man står tæt sammen udendørs, hvis man undlader at samtale. I andre tilfælde anbefales brug af mundbind.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden på [email protected] eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.   

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.  

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler. 

Der er igen visumfrihed for danske borgere der indrejser på korte ophold til Japan (op til 90 dage). 

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider:

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:

Vaccine information:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Japan.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Tokyo på mail [email protected].

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade udenrigsministeriets app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Japan, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via udenrigsministeriets hjemmeside.

Hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.