Gå til indhold

Ambassadøren byder velkommen

Af Ambassadør Peter Taksøe-Jensen

  

 

Velkommen!

 


Danmark og Japan er to vidt forskellige lande, når det gælder størrelse, sprog og geografisk placering, men ser man bort fra de demografiske kendsgerninger, har vi et væld af værdier og lighedspunkter til fælles.

 

Danmark og Japan er blandt verdens ældste monarkier. Vi værdsætter begge god mad, og vi går til vores arbejde med en ensartet ildhu. Vores kærlighed til boligindretning og design er dybt rodfæstet i os, og vi går til tilværelsen med den samme ydmyghed.

 

I 2014 blev et strategisk samarbejde mellem Danmark og Japan etableret. Samarbejdet har siden dannet overordnet grundlag for aktiviteterne de to lande imellem, og det har resulteret i adskillige officielle besøg og aftaler mellem ministerier, organisationer og firmaer.

 

De diplomatiske bånd mellem Danmark og Japan blev knyttet for mere end halvandet hundrede år siden. I 2017 fejrede vi 150 års diplomatiske forbindelser, og i de kommende år agter vi at styrke vores strategiske samarbejde yderligere for at skabe stærkere bånd mellem os.   

 

Danmark og Japans bilaterale bånd er knyttet af frihandelsprincipperne, public diplomacy, attraktive forretningsmuligheder, branding samt en dyb gensidig respekt for hinanden.

 

Vores langvarige partnerskab åbner Japan op for danske virksomheder. Japan er verdens tredjestørste økonomi, og Danmark ekspanderer allerede på det japanske marked ved at introducere forskellige danske produkter til de japanske kunder – herunder inden for klimavenlig og bæredygtig teknologi. Frihandelsaftalen mellem EU og Japan vil styrke den danske eksport til Japan endnu mere, og på ambassaden arbejder vi allerede hårdt for at opnå dette mål.

 

Loyalitet er et nøglebegreb, hvis man skal vinde japanernes gunst, og igennem årene har Danmark etableret sig selv som en meget pålidelig partner. Japanerne ved, at de kan regne med dansk redelighed, effektivitet og højkvalitetsprodukter- og ydelser.

På Den Kongelige Danske Ambassade i Tokyo er vi derfor mere end parate til at støtte dig i dit samarbejde med Japan. For dem, der ekspanderer i verdens tredjestørste økonomi, ser fremtiden meget lys ud.