Gå til indhold

Sektorer i fokus

Japan er verdens tredjestørste økonomi og en teknologisk gigant. Med en befolkning på 126 mio. velhavende og kvalitetsbevidste japanske forbrugere, er Japan et kæmpe marked for mange produkter og et attraktivt sted at investere.

Danske virksomheder har kompetencer og løsninger på en række områder, der matcher den udvikling og de udfordringer det japanske samfund står overfor. Især seks sektorer er i fokus, som du kan læse mere om her på siden eller i handlingsplanen Vækst via Eksport: Danmark-Japan

Grøn vækst, klima, energi og miljø
Japan er ikke langt fremme i udviklingen af grøn energi, men der investeres for tiden massivt i innovation indenfor miljø og energiteknologi.
Læs mere her

Sundhed
Det japanske marked for medicinske produkter er det andenstørste i verden, og samtidig står landet overfor en hastigt aldrende befolkning. Der er derfor stort potentiale i det hurtigt voksende marked.
Læs mere her

Fødevarer og landbrug 
Fødevarer er Danmarks største eksportvare til Japan og udgør i alt 37% af den samlede vareeksport.
Læs mere her

IT og kommunikation
Innovation i højteknologiske produkter og –løsninger er Japans kendemærke, og den japanske IT-sektor er meget globalt orienteret.
Læs mere her

Lifestyle & Retail
Indenfor mode har Japan længe været, og fortsætter med at være, det førende land i Asien, som ser til Japan for de nyeste trends.
Læs mere her

Det Blå Danmark
Japan er omgivet af hav og skibsfart er derfor en naturlig del af den japanske økonomi. Ligesom i Danmark, lægger værfterne stor vægt på kvalitet.
Læs mere her

Chef for handelsafdelingen
Dinna Aamand Hansen

 

Fødevarer og landbrug 
Jesper Vibe-Hansen
Miho Matsumoto

 

Sundhed & farma
Peter Takizawa

 

Energi & miljø
Izumi Tanaka

 

 

Lifestyle & retail
Miho Yoshimoto