Gå til indhold

Bortkommet eller stjålet pas

Hvis tidligere pas er bortkommet, skal du ved ansøgning om nyt pas eller provisorisk pas være opmærksom på nedenstående

Download: Erklæring om bortkommet pas

 

Bortkommet pas (ikke stjålet)

Indgives en ansøgning om nyt pas, fordi tidligere pas er bortkommet, skal der redegøres for bortkomsten af det tidligere pas ved at udfylde ”Erklæring om bortkommet pas”, som indleveres til ambassaden på ansøgningsdagen. 

Hvis muligt indleveres også kopi af bortkommet pas.

Husk at medbringe anden ID for identifikation. Helst billede ID.

 

Bortkommet pas (stjålet)

Indgives en ansøgning om nyt pas, fordi tidligere pas er stjålet, skal ansøger udover at udfylde ”Erklæring om bortkommet pas”, også anmelde det stjålet pas til det lokale politi. Husk at få en kvittering for anmeldelsen, som skal medbringes til ansøgningen på ambassaden.

Hvis muligt indleveres også kopi af det stjålet pas.

Husk at medbringe anden ID for identifikation. Helst billede ID.

 

Gebyr

Vær opmærksom på højere gebyr ved ansøgning om nyt pas, hvis tidligere pas er bortkommet.

Vejledning og oversigt over gældende pasgebyr findes i dette link.

 

Genfundet

Hvis et tidligere pas der er meldt bortkommet bliver fundet er det vigtigt at kontakte ambassaden eller en anden dansk myndighed for at melde det genfundet, før der eventuelt rejses med det igen. Er der i mellemtiden blevet udstedt et nyt pas skal det genfundne pas indleveres til ambassaden eller en anden dansk myndighed for annullering.

Selvom et genfundet pas teknisk set kan rejses på, anbefales det dog at få udsted et nyt pas. Mange rejsende oplever problemer efterfølgende, inklusive at få deres ellers gyldige, genfundne pas konfiskeret i et fremmed land. I nogle tilfælde er rejsende blevet tilbageholdt, indtil de udenlandske myndigheder har fået belyst sagen.

Ambassaden i Tokyo har haft mange sager med danskere der er blevet tilbageholdt i de japanske lufthavne, fordi de har rejst på et genfundet pas, indtil de japanske myndigheder har kontaktet ambassaden.