Gå til indhold

Længere ophold i Japan

Her kan du finde nyttige informationer, hvis du skal eller er på et længere ophold i Japan.

Danskere som bor i Japan eller planlægger længerevarende ophold, eller som vender hjem efter et længere udlandsophold har ofte brug for at orientere sig om en række spørgsmål mht. forholdene i Danmark og i Japan, eller om konkrete regler og om danske eller udenlandske myndighedernes sagsbehandling.


Forhold i Danmark:

På Udenrigsministeriets hjemmeside findes information til danskere, som er bosat i udlandet, eller som ønsker at returnere til Danmark efter et længere ophold i udlandet: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/danskere-i-udlandet/bosat.


Forhold i Japan:

Den danske ambassade i Tokyo får ofte spørgsmål om forholdene i Japan, og har i menuen her på siden samlet en række informationer vedrørende de hyppigste spørgsmål.

Bemærk at hvis den ønskede information ikke findes på de tilbudte sider i menuen, må man selv søge videre i de tilbudte links, eller henvende sig direkte til de relevante myndigheder, f.eks. enten den japanske ambassade i Danmark eller de japanske immigrationsmyndigheder, og derigennem blive henvist til rette japanske myndighed. Danskere som allerede bor i Japan kan også henvende sig til deres japanske bopælskommune.

Den japanske ambassade i Danmark: http://www.dk.emb-japan.go.jp/.

De japanske immigrationsmyndigheder: http://www.immi-moj.go.jp/english/index.html.

kontakt:

Den konsulære sektion
Email: [email protected]